Донеччина: за розглядом скарг платників податків залишено без змін рішень органів ДФС майже на 212 млн. гривень

05 май, 13:37

За І квартал 2016 року від суб’єктів господарювання Донецької області надійшло до Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області 144 первинні скарги на 188 податкових повідомлень – рішень (рішень, постанов, вимог) державних податкових інспекцій, з них 79 скарг (майже 55%) - на 82 рішення (вимоги) (43,6%) про сплату боргу (недоїмки) за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування (ЄСВ).

 За результатами розгляду скарг 173 рішення (або 86,5%)  на суму 211,7 млн. грн. залишено без змін, 18 рішень (або 9%) на суму 42 млн. грн. скасовано повністю, 9 рішень (або 4,5%) на суму 0,6 млн. грн. скасовано частково, за 6 рішеннями  донараховано 0,7 млн. гривень.
У порівнянні з відповідним періодом 2015 року кількість розглянутих рішень збільшилась на 83 (або майже на 71%).

Із загальної кількості скасованих рішень 7 рішень (вимог) з ЄСВ (25,9%).

Нагадуємо, що на сьогоднішній день законодавством України передбачений як адміністративний, так і судовий порядок оскарження рішень податкових органів. Платник податків може реалізувати своє право на оскарження рішень органів державної влади через адміністративні суди. Саме в їх компетенції вирішувати спори фізичних і юридичних осіб із суб’єктом владних повноважень. При цьому, у переважній більшості випадків фахівці органів ДФС у судовому порядку доводять обгрунтованість своїх вимог до платників податків та постійно працюють над удосконаленням механізму застосування апеляційних процедур.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/206938.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua