Платники єдиного податку стабільно поповнюють місцеву скарбницю Нікопольського регіону

10 май, 12:34

Сьогодні повнота та своєчасність надходжень до місцевих бюджетів має велике значення, адже бюджети районів – це безпосереднє джерело видатків на потреби громади, а єдиний податок – одне із джерел, що його стабільно наповнює.
Як повідомив перший заступник начальника Нікопольської ОДПІ Володимир Малиновський, за січень-квітень 2016 року підприємці-спрощенці Нікопольського регіону сплатили до місцевого бюджету 19,4 мільйона гривень єдиного податку. Протягом відповідного періоду минулого року місцеві бюджети отримали лише 12,3 мільйона гривень єдиного податку. Таким чином, сума надходжень єдиного податку перевищила минулорічні показники на 7 мільйонів гривень.
Спрощенці Нікопольського регіону стабільно збільшують сплату єдиного податку. А це позитивний сигнал для місцевих громад, оскільки єдиний податок належить до тих платежів, що є бюджетоутворюючим для місцевих бюджетів.
Нагадаємо, що згідно п. 295.1 Податкового кодексу України, платники єдиного податку першої і другої групи сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.
Разом з цим спрощенці зазначених груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку на один календарний місяць у році на час відпустки, а також за період хвороби, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.
Фахівці податкової інспекції зі свого боку, гарантують якісне обслуговування та консультаційну допомогу тим підприємцям, котрі відповідально ставляться до конституційного обов'язку щодо сплати податків.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207012.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua