Донецькою митницею ДФС перераховано до Держбюджету штрафних санкцій на суму більше 73 тис. гривень

11 май, 13:32

Одним із завдань Донецької митниці ДФС є боротьба з порушеннями митних правил. Робота митниці в цьому напрямку спрямована на безпосереднє виявлення порушень митних правил, їх фіксацію, а також на здійснення превентивних заходів запобігання порушенням митного законодавства.
Протягом першого кварталу 2016 року Донецькою митницею ДФС виявлено та задокументовано 18 порушень митних правил (ПМП), що більш ніж удвічі перевищує кількість ПМП за відповідний період минулого року.
З огляду на характер виявлених порушень, варто зауважити, що левову частку складають протоколи про ПМП за ст. 484 МК України (зберігання, перевезення чи придбання товарів, транспортних засобів комерційного призначення, ввезених на митну територію України поза митним контролем або з приховування від митного контролю) та за ст. 481 МКУ (перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів).
Митницею продовжується спільна робота з правоохоронними органами Донецької області в напрямку протидії порушенням митного законодавства України. Так, за звітний період співробітниками Управління боротьби з митними правопорушеннями Донецької митниці ДФС з представниками правоохоронних та контролюючих органів проведено 7 спільних заходів, спрямованих на виявлення та припинення порушень митного законодавства України, за результатами яких складено 7 протоколів про ПМП та вилучено предметів правопорушень на загальну суму                     16,9 тис.грн. Крім того, за результатами опрацювання матеріалів, отриманих від Центрального відділення поліції Маріупольського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Донецькій області, виявлено та задокументовано 1 ПМП, передбачене ст. 481 Митного кодексу України.
Протягом трьох місяців 2016 року Донецькою митницею ДФС перераховано до Держбюджету України 73 171 грн. штрафних санкцій за порушення митного законодавства.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207089.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua