На потреби армії платники податків Подільського району м. Києва перерахували 34,1 млн. гривень

17 май, 08:41

      За січень - квітень місяць 2016 року для забезпечення обороноздатності країни з доходів мешканців району до держбюджету перераховано 34,1 мільонів гривень військового збору.  Фактичні надходження військового збору більше ніж на 5 млн. грн. перевищили очікувані показники. Це свідчить про високу відповідальність та сумлінність працедавців району та інших податкових агентів, які зобов’язані перераховувати з доходів фізичних осіб півтора відсотка військового збору на потреби армії.
     Нагадуємо, що військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри,  з доходів, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг) та ряд інших, які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. 
   Також, платниками збору є фізичні особи – підприємці, крім тих, що обрали спрощену систему оподаткування.
    Отже, у поточному році військовим збором у розмірі 1,5% оподатковуються доходи, визначені ст. 163 Податкового кодексу, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід платника податку.

ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207273.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua