Легалізація заробітної плати - гідне забезпечення нашого майбутнього

23 май, 08:31

Заробітна плата – одна з головних економічних категорій, що поєднує інтереси працівників, роботодавців, держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення.
Сьогодні питання легалізації заробітної плати та погашення заборгованості з її виплати є і залишається одним з першочергових завдань органів Державної фіскальної служби.
Враховуючи актуальність питання легалізації доходів громадян та перерахування податків і зборів до бюджету, фахівцями ДПІ у Кіровському  районі  м. Дніпропетровська постійно проводиться роз’яснювальна та перевірочна робота суб’єктів господарської діяльності, як фізичних так і юридичних осіб, які використовують працю найманих працівників. Так, за рахунок проведення профілактичних заходів з підприємцями  за січень-квітень 2016 року легалізовано працю 24 найманих осіб.
З метою підвищення заробітної плати до середньогалузевого рівня та своєчасної і повної її виплати, у приміщені інспекції було проведено 8 засідань робочих груп з суб’єктами господарювання – юридичними особами з питання виплати заробітної плати у розмірі не нижче встановленого законодавством, де було заслухано керівників таких підприємств та отримано від них письмові пояснення.
ДПІ у Кіровському  районі  м. Дніпропетровська звертає увагу суб’єктів господарювання, що відповідно до статті 265 КЗпП за неоформлення трудових відносин з найманими працівниками передбачено відповідальність у вигляді фінансових санкцій у розмірі 30 мінімальних заробітних плат, що складає на сьогодні 41340 грн.
Тож, працівники ДПІ у Кіровському  районі  м. Дніпропетровська ще раз нагадують, що  легалізація трудових відносин — це забезпечення стабільності як в сьогоденні, так і в майбутньому для кожного окремого громадянина і роботодавця, це - реальне наповнення бюджетів усіх рівнів, а головне - дотримання законів України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207472.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua