Юрій Шеремет: ДФС проведено більше тисячі службових перевірок та розслідувань

23 май, 15:14

«Пріоритетом діяльності ДФС є виявлення та ліквідація масштабних корупційних схем щодо мінімізації податкових і митних платежів за участі службових осіб та відшкодування заподіяних державі збитків», - зазначив начальник Головного управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України Юрій Шеремет.
Він повідомив, що за 4 місяці 2016 року за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки розпочато 195 кримінальних проваджень. З них за фактами хабарництва розпочато 32  провадження (податкова сфера – 19; митна сфера – 9; податкова міліція – 4) та за фактами зловживання владою з боку працівників органів ДФС - 92 провадження.
«Про підозру у вчиненні злочинів у сфері службової діяльності повідомлено 56 особам, у тому числі 29 - за одержання неправомірної вигоди. Це майже в 2,5 рази більше у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року», - підкреслив Юрій Шеремет.
За його словами, на даний момент до суду надіслано 34 кримінальних провадження, 7 осіб судом вже визнані винними у скоєнні злочинів.
Крім того, за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки складено та направлено до суду 15 протоколів за скоєння правопорушень, пов'язаних з корупцією, за якими до адміністративної відповідальності судом притягнуто 11 осіб.
«Для з’ясування причин і обставин вчинення посадовими особами фіскальної служби  правопорушень у сфері службової діяльності проведено 1170 службових перевірок та розслідувань. За їх результатами до дисциплінарної відповідальності притягнуто 196 осіб і звільнено 79 осіб», - наголосив начальник ГУВБ.
«Заходом профілактики корупційних ризиків є проведення співбесід з кандидатами на роботу ДФС із застосуванням так званих «детекторів брехні». Результати таких досліджень враховуються при призначенні та переведенні працівників», - додав Юрій Шеремет.
Як результат, не погоджено призначення на посади 22 особи, що відносяться до номенклатури Голови ДФС, в діях яких виявлено схильність до можливої участі у вчиненні корупційних правопорушень, а також 15 осіб, що відносяться до номенклатури територіальних підрозділів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207526.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua