За користування землею громадянами сплачено понад 2 млн. гривень

30 май, 09:04

За повідомленням першого заступника начальника Нікопольської ОДПІ Володимира Малиновського, впродовж січня - квітня 2016 року власники землі та землекористувачі – фізичні особи за користування землею перерахували до місцевих бюджетів 2,1 млн. грн., збільшивши минулорічні надходження на 0,7 млн. грн. Відтак, на обліку у Нікопольській ОДПІ налічується понад 72 тисяч землекористувачів та понад 4 тисячі орендарів земельних ділянок, які зобов’язані сплачувати даний податок.
Нагадаємо, громадянам, що відповідно до Податкового кодексу, фізичні особи, які мають на території України у власності або користуванні земельні ділянки, частки – є платниками земельного податку.
Щороку до 1 липня територіальні органи ДФС направляють громадянам – платникам земельного податку та орендної плати за землю, податкові повідомлення-рішення для сплати земельного податку та орендної плати за користування землею. Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, але не пізніше ніж 26 серпня 2016 року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207696.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua