Акцизний податок від платників Нікопольської ОДПІ збагатив місцеві скарбниці на 13 млн. гривень

30 май, 09:05

Як повідомив спеціаліст з питань контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Нікопольської ОДПІ Леонід Бабкін, за 4 місяці 2016 року від платників Нікопольської ОДПІ до місцевого бюджету надійшло 13 млн. грн. акцизного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження збільшились більше ніж вдвічі.
Нагадуємо, що юридичним та фізичним особам-підприємцям, що здійснюють реалізацію пального, для роботи в системі електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП), необхідно зареєструватися в якості платника акцизного податку з реалізації пального шляхом подання заяви. Вона надсилається до контролюючого органу за основним місцем обліку в електронному вигляді засобами електронного зв'язку. При цьому необхідно дотримуватися умов щодо реєстрації електронного цифрового підпису відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством.
У разі здійснення реалізації пального без реєстрації платника акцизного податку встановлено штрафну санкцію у розмірі 100% вартості реалізованого пального. Платникам в СЕАРП автоматично відкриваються електронні рахунки для сплати акцизного податку. Інформація про реквізити відкритого електронного рахунка надсилається платнику податку не пізніше операційного дня, що настає за днем його відкриття у вигляді повідомлення.
Запровадження нової системи контролю сприятиме наближенню податкового законодавства до законодавства ЄС, зменшенню обсягів тіньового обігу пального, збільшенню надходження акцизного податку до бюджету.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207698.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua