Про пільги по податку на нерухомість для фізичних осіб

31 май, 11:17

Для платників податку на нерухомість передбачено пільги. Відповідно до пп. 266.4.1 ст. 266 ПКУ, база оподаткування об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичної особи – платника податку, зменшується:
– для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 м 2;
– для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 м 2;
– для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – на 180 м 2.
Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий період. При цьому такий період з податку на нерухомість дорівнює календарному року (пп. 266.6.1 ст. 266 ПКУ).
Сільські, селищні, міські ради встановлюють пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об'єктів житлової або нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, релігійних організацій, які використовуються для забезпечення передбаченої статутами (положеннями) діяльності.
Пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об'єктів житлової нерухомості, для фізичних осіб визначаються виходячи з їх майнового стану та рівня доходів..
Фізичні особи мають пам'ятати, що пільги з об'єктів житлової нерухомості, не надаються на:
– об'єкти оподаткування, якщо їх площа перевищує п'ятикратний розмір неоподатковуваної площі, затвердженої рішенням органів місцевого самоврядування;
– об'єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності).

 ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207768.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua