Сільгоспвиробниками сплачено до бюджету 1 млрд. грн. ПДВ

31 май, 11:24

У першому кварталі поточного року сільгоспвиробниками  задекларовано та сплачено 1,7 млрд. грн. податку на додану вартість, з них до бюджету надійшло 1 млрд. грн., а 760 млн. грн. перераховано на спеціальні рахунки.  Про такі результати запровадження нової схеми адміністрування спецрежиму ПДВ повідомив директор департаменту податків і зборів з юридичних осіб ДФС Олексій Лишенко в інтерв’ю «Агропорталу».
За його словами, держава вже має фіскальний ефект від спецрежиму ПДВ.
Посадовець також зазначив, що порівняно з аналогічним періодом минулого року скоротилися суми коштів, акумульованих на спецрахунках: з 4,5 млрд. грн. у І кварталі 2015 року до 1,7 млрд. грн. – з початку 2016 року.
«Зараз механізм перерахування коштів на спецрахунок і в бюджет робиться через електронну систему адміністрування ПДВ. Ми її ще будемо удосконалювати, але ця система ефективна. Можливості використання "схем" у зв'язку з впровадженням електронної системи адміністрування зменшилися», - зауважив Олексій Лишенко.
Також зменшення акумульованих на спецрахунках сум пов’язано зі скороченням задекларованих обсягів поставок сільськогосподарської продукції та з більш відповідальним ставленням аграріїв до документування придбаних товарів та послуг для формування податкового кредиту з ПДВ. «До того ж, знизилася привабливість для інших компаній використовувати спецрежим з метою мінімізації податкових зобов'язань зі сплати ПДВ. Адже по зерну 85% ПДВ йде в бюджет, у фермера залишається лише 15%», - підкреслив Олексій Лишенко.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207771.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua