Роман Насіров: З початку року із незаконного обігу вилучено підакцизної продукції на суму більше 300 млн грн.

01 июн, 15:35

«Боротьба з тіньовим бізнесом та корупцією залишається пріоритетним напрямом діяльності ДФС у 2016 році», - зазначив Голова  Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час прес-конференції 30 травня.
Зокрема, як результат реалізації Антикорупційної програми, за 4 місяці 2016 року за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки ДФС розпочато 195 кримінальних проваджень. До суду надіслано 34 кримінальних провадження, 7 осіб судом вже визнані винними у скоєнні злочинів.
Він також повідомив, що в рамках операції «Акциз – 2016» Податковою міліцією виявлено і ліквідовано 66 підпільних цехів з виготовлення фальсифікованого алкоголю (на 25 більше, ніж за аналогічний період минулого року), 2 цехи з нелегального виробництва спирту (у минулому році взагалі не виявлялись), а також припинено діяльність 12 незаконних виробництв паливно-мастильних матеріалів. Загалом, з початку року із незаконного обігу вилучено підакцизної продукції на суму 302,9 млн грн.
«Для боротьби з тіньовим бізнесом ми також розробляємо цілий ряд законопроектів з  «деофшоризації». В першу чергу, мова йде про конкретний законопроект щодо Контрольованих іноземних компаній (КІК)», - наголосив Роман Насіров.
Серед інших планів на поточний рік, за словами очільника відомства, - приєднання до NCTS, запуск системи з націлювання по вантажам BMO, імплементація інституту уповноваженого економічного оператора (УЕО) та «єдиного вікна», збільшення кількості спільних пунктів пропуску, запровадження митного аташе, завершення реформи Офісу великих платників податків тощо. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207831.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua