Фіскальною службою упереджено формування незаконного податкового кредиту з ПДВ на 165 мільйонів гривень

03 июн, 08:42

 Про це нещодавно заявив перший заступник начальника Головного управління ДФС у м.Києві, полковник податкової міліції Ігор Скороход.
 За його словами, за допомогою співробітників Головного оперативного управління ДФС України, столичним податківцям вдалося упередити фіктивний ПДВ у системі електронного адміністрування податку, який штучно створювався за допомогою ряду фірм.
 Зокрема, під час досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом фіктивного підприємництва було встановлено та допитано
38-річного мешканця Львівщини, який за грошову винагороду зареєстрував на своє ім’я підприємство у Києві та згодом, з метою «заплутування кінців» декілька разів перереєстровував його по різних регіонах України. У реєстраційних документах підприємства зазначалось, що його основним видом діяльності є вирощування зернових та олійних культур, хоча насправді все це відбувалось лише на папері, а фактично зловмисники використовували реквізити цього підприємства для штучного створення на його рахунках ліміту, необхідного для подальшої незаконної реєстрації податкових накладних.
 На підставі зібраних матеріалів було проведено документальну перевірку, якою підтверджено порушення вимог Податкового кодексу України в частині неправомірного формування ліміту ПДВ на спеціальних рахунках зазначеного підприємства на суму понад 165 мільйонів гривень. Наразі підприємство виключено з реєстру платників ПДВ, а суму ліміту анульовано.
 Матеріли кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано до однієї з міських прокуратур м.Києва для подальшого направлення до суду.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207876.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua