За «квадратні метри» кіровські платники – юридичні особи сплатили понад 2,5 млн. гривень

03 июн, 10:40

Надходження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, який сплачений юридичними особами Кіровському району за об’єкти нежитлової нерухомості до місцевої скарбнички з початку 2016 року склав 2,5 млн. гривень.
Начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська Оксана Бабкіна нагадує, що до 1 липня 2016 року повідомлення – рішення про суму нарахованого податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки отримають всі прилучани (крім юридичних осіб), котрі володіють зайвими квадратними метрами житлової площі.
Тобто, цього року громадяни отримають повідомлення – рішення про сплату податку за 2015 рік, в якому буде зазначена сума до сплати за надлишкову житлову площу відповідно до рішень місцевих органів влади з врахуванням ставок, які діяли у минулому році.
Посадовець звертає увагу, що сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв.м і будинку/будинків площею більше 120 кв.м. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв.м.
Слід знати, оскільки власники нерухомого майна мають ще час для того, щоб провести звірку наявних в органах ДФС даних щодо власників майна та площ, ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська  запрошує громадян, котрі володіють нерухомим майном, завітати в Центри обслуговування платників та провести звірку наявних даних в органах ДФС.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207886.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua