Оптимізацію штату ДФС виконано майже на 100%, - Роман Насіров

03 июн, 10:50

Про перебіг кадрової реформи та боротьбу з корупцією в ДФС повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час прес-конференції 30 травня.
«Реформа включає не лише оптимізацію штату, але й нову для служби систему відбору людей та їх оцінювання. На сьогодні в результаті скорочення штату з майже 59 тисяч залишилося трохи більше 43 тисяч чоловік. Зменшили штат на більше, ніж15 тисяч осіб», - зазначив очільник відомства.
Він наголосив, що  план скорочення чисельності працівників та оптимізації структури ДФС, за даними Національної ради реформ, виконано майже на 100%.
«Нам треба залишити кількість працівників на тому рівні, якій зараз існує, та просто здійснити ефективний перерозподіл функцій»,  - додав Роман Насіров.
За його словами, мова йде, перш за все, про неприпустимість скорочення співробітників, які працюють на митниці.  Кількість співробітників на митних постах в Україні на 30% нижче, ніж в сусідніх Румунії, Польщі, Угорщині та Словаччині.
Роман Насіров також повідомив, що ДФС домовилася з німецьким фондом GIZ щодо здійснення контролю діяльності служби.
«Фонд буде проводити дослідження рівня задоволеності платників податків роботою ДФС, при чому, це торкнеться не лише центральних органів, але й регіональних. Такий підхід дасть змогу скласти комплексне уявлення про зміни, які відбуваються у службі, побачити картину очима платників податків та визначити напрями подальшого удосконалення нашої діяльності», - підкреслив Голова ДФС.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207896.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua