Cкільки потрібно сплатити акцизного податку після переобладнання автомобіля

03 июн, 10:51

Особа - власник ввезеного на митну територію України вантажного транспортного засобу, що переобладнується у легковий автомобіль, є платником акцизного податку.
 Платники акцизного податку при зверненні до органів внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації переобладнаного вантажного транспортного засобу у легковий автомобіль зобов’язані пред’явити квитанції або платіжні доручення про сплату податку з відміткою банку про сплату.
Декларації акцизного податку подаються щомісяця не пізніше 20 числа наступного періоду контролюючому органу за місцем реєстрації, тобто для юридичних осіб - за місцезнаходженням, для фізичних осіб - за місцем проживання.
Розмір податку залежить від коду продукції згідно з УКТ ЗЕД транспортного засобу після переобладнання, робочого об’єму циліндрів двигуна та терміну експлуатації.
Оскільки ставка акцизного податку встановлена у іноземній валюті (євро), розрахунок суми податку здійснюється за офіційний курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України, що діє на перший день кварталу, в якому виникло податкове зобов’язання, і залишається незмінним протягом кварталу.
Приклад розрахунку суми акцизного податку з переобладнаного транспортного засобу.
Після переобладнання вантажного транспортного засобу 2008 року випуску у Ford Transit T 260 з дизельним двигуном з об’ємом циліндрів 2200 куб. см, документ про відповідність якого вимогам безпеки дорожнього руху виданий 12.01.2015, такий переобладнаний автомобіль класифікується за кодом УКТ ЗЕД 8703 32 90 30 (інші транспортні засоби з двигуном внутрішнього згоряння із запалюванням від стиснення (дизелем або напівдизелем), з робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 1500 куб. см, але не більш як 2500 куб. см, що використовується понад п’ять років), і ставка податку для нього складає 2,441 євро за 1 куб. см об’єму циліндрів двигуна.
У першому кварталі 2015 року акцизний податок складав 103285 грн. (що відповідає 5370,2 євро при офіційному курсі НБУ 1923,2908 грн. за 100 євро).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207897.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua