Профілактичні заходи щодо недопущення корупційних дій працівниками органів ДФС у Дніпропетровській області

03 июн, 10:51

Днями, в Інформаційному агентстві "Мост-Днепр" відбу- лася прес - конференція "Профілактичні заходи щодо недопущення корупційних дій працівниками органів ДФС у Дніпропетровській області".
У прес-конференції взяв участь старший оперуповноважений з особливо важливих справ управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Дніпропетровській області Павло Хороших.
Даючи характеристику виявлених корупційних дій, що здійснюються співробітниками фіскальної служби Дніпропетровського регіону, Павло Хороших зазначив, що з початку року управлінням внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Дніпропетровській області проведено 69 службових розслідувань та перевірок.
За матеріалами управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Дніпропетровській області розпочато 20 кримінальних проваджень у відношенні працівників фіскальної служби; винесено 29 подань керівникам територіальних підрозділів ГУ ДФС області для вжиття заходів реагування щодо усунення недоліків та притягнення винних осіб до відповідальності; до дисциплінарної відповідальності притягнуто 19 працівників територіальних підрозділів ГУ ДФС області.
З метою недопущення фактів прийому на роботу в органи Державної фіскальної служби осіб, що своїми діями або вчинками можуть дискредитувати імідж служби, перевірено 59 кандидатів на працевлаштування. Відмовлено у призначенні 3 претендентам.
ГУ ДФС у Дніпропетровській області приділяє особливу увагу саме профілактичним діям щодо недопущення корупції в лавах співробітників ДФС.
Ефективним механізмом такої профілактики є Антикорупційний сервіс Державної фіскальної служби „Пульс” - гаряча телефонна лінія, за якою по телефону (044) 284-00-07 громадяни та суб’єкти господарювання мають можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність працівників ДФС, про можливі корупційні дії з їхнього боку.
Сервіс працює за принципом зворотнього зв'язку - оператори не тільки приймають звернення, але і повідомляють про результати розгляду та вжиті заходи. Лінія працює цілодобово.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207898.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua