Продаж земельної ділянки юридичною особою - єдинником: яку суму включати у доходи

06 июн, 08:47

В бухгалтерському обліку земельні ділянки, згідно з п. 5 П(С)БО 7 «Основні засоби», затвердженого наказом Мінфіну від 27.04.2000 року № 92, класифікуються як основні засоби.
Відповідно до п. 7 П(С)БО 7 придбані (створені) основні засоби (в т. ч. земельні ділянки) зараховуються на баланс підприємства/установи за первісною вартістю. Перелік витрат, які включаються до первісної вартості об’єкта основних засобів, міститься в у п. 8 П(С)БО 7.
Залишкова вартість — різниця між первісною (переоціненою) вартістю необоротного активу і сумою його накопиченої амортизації (зносу) (п. 4 П(С)БО 7).
При цьому згідно з п. 22 П(С)БО 7 вартість земельних ділянок не є об’єктом для нарахування амортизації в бухгалтерському обліку, тобто земельні ділянки не мають залишкової вартості.
Таким чином, юридична особа – платник єдиного податку групи 3 у разі продажу земельної ділянки як окремого об’єкта власності включає до складу доходів усі надходження коштів, отримані від продажу такої земельної ділянки, у звітному періоді (кварталі) їх отримання.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207934.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua