Столичною фіскальною службою викрито злочинну групу, члени якої займались махінаціями з митного оформлення імпорту

07 июн, 08:33

За словами очільника слідчо-оперативних підрозділів державної фіскальної служби Києва, полковника податкової міліції Ігоря Скорохода, в організації цієї злочинної групи, до складу якої входило сім осіб, підозрюється 48-річний киянин, який і створив незаконну схему ухилення від оподаткування.
 Використовуючи підконтрольні підприємства-імпортери, іноземні підприємства, підприємства з ознаками сумнівності, зловмисники завозили на територію України продукти харчування (оливки, маслини, макарони, консервовані ананаси, апельсини, консервовані морепродукти та інші). Розмитнення їх здійснювалось за заниженими цінами з підробленими документами. Згодом з метою «заплутування слідів» імпортовані товари продавались  на підконтрольні «транзитні» підприємства, і лише після цього реалізовувались на адресу великих торгівельних мереж. За попередніми підрахунками, завдяки такій «оптимізації» державі були  завдані  збитки  у  розмірі майже 11 мільйонів гривень.
 Крім того, частина імпортованих продуктів харчування реалізовувалась за готівку, а в обліку відображалась їх реалізація на адресу фіктивних підприємств з метою формування незаконного податкового кредиту з ПДВ.
 Під час обшуків, які проводила слідчо-оперативна група в офісних і складських приміщеннях одного зі селищ поблизу Києва, було виявлено та вилучено готівкові грошові кошти у розмірі майже 200 тисяч гривень, 8 печаток іноземних фірм, 18 печаток українських підприємств, печатку головного державного санітарного лікаря одного столичного району, а також комп’ютерну техніку, банківські картки, чекові книжки, первинні бухгалтерські документи та чорнові записи, які свідчать про реальний обсяг проведених операцій, – зазначив Ігор Володимирович.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/207984.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua