Нюанси заповнення рядків 3 та 5 таблиці 1 додатка 4 звіту щодо сум нарахованого ЄВ

09 июн, 12:35

Згідно з частиною другою ст. 9 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) обчислення єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) здійснюється роботодавцями на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які відповідно до Закону № 2464 нараховується ЄВ.
Відповідно до пункту 1 розділу ІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435 (далі – Порядок № 435), звіт до фіскальних органів подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за місцем взяття на облік у фіскальних органах в один із таких способів:
засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації ЕЦП відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством (у разі подання електронного звіту він надсилається не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк подання звіту, передбачений Законом № 2464);
на паперових носіях, завірених підписом керівника страхувальника та скріплених печаткою (за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації;
на паперових носіях, якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не перевищує п’яти;
надсилання поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення за умови, що у страхувальника кількість застрахованих осіб не перевищує п’яти.
Грошові суми в таблицях звіту заповнюються в гривнях з копійками (пункт 4 розділу ІІ Порядку № 435).
При цьому, зазначені суми округлюються до двох десяткових знаків за загальновстановленими правилами.
Таблиця 1 додатка 4 до Порядку № 435 формується та подається страхувальниками, що визначені пунктом 1 розділу ІІІ Порядку № 435 (пункт 4 розділу ІV Порядку № 435).
Згідно з частиною першою ст. 7 Закону № 2464 базою нарахування ЄВ, зокрема для роботодавців є суми нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці».
Таблиця 6 додатка 4 до Порядку № 435 призначена для формування страхувальником у розрізі кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу) у звітному місяці (п. 9 розд. IV Порядку № 435).
Слід зазначити, що показники по рядках 3 та 5 таблиці 1 додатка 4 до Порядку № 435 формуються та переносяться з підсумкових значень таблиці 6 до таблиці 1 додатка 4 до Порядку № 435.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208098.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua