У столичному державному підприємстві зайво витратили майже 370 тис. грн

16 июн, 13:27

Під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Державного підприємства «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний  інститут  міського господарства» фахівці Держфінінспекції в м. Києві встановили порушення, що призвели до втрат, на суму майже 370 тис. грн. Контрольний захід охопив період з 01.01.2010 по 01.03.2016. 

Так, окремим категоріям працівників інституту було безпідставно нараховано та виплачено премії, не передбачені колективним договором (з нагоди річниці створення підприємства,  дня бухгалтера,  здачі звіту), що разом зі сплатою надлишково нарахованого єдиного соціального внеску призвело до зайвого витрачання майже 250 тис. грн.

Крім того, з порушенням законодавства підприємство виплатило матеріальну допомогу окремим працівникам, через що разом з надлишковою  сплатою єдиного соціального внеску було зайво витрачено більш як
19 тис. грн.

Також, окремим працівникам безпідставно виплатили  понад 52 тис. грн нецільової благодійної допомоги безповоротного характеру, не передбаченої фінансовим планом.

Окрім того, посадові особи інституту не відобразили в бухгалтерському обліку доходи від виконаних проектних робіт, які  контрагент не оплатив. Через це державне підприємство недоотримало понад 48 тис. грн.

 

Матеріали ревізії надіслано  Головному управлінню Національної поліції в м. Києві.

 

Прес-служба Держфінінспекції в м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208187.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua