Звіт про надходження запитів на публічну інформацію

16 июн, 15:17

Правові засади доступу до публічної інформації регламентуються Законом України від 13.01.2011 №2939 «Про доступ до публічної інформації» (далі –Закон). Дія цього Закону дозволяє кожному одержати достовірні дані з офіційних джерел.

Відповідно до статті 1 Закону публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

До ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві протягом січеня - травня 2016 року надійшло 104 запити про надання публічної інформації, що на 26 запитів більше, ніж за ангалогічний період минулого року. Найбільше запитів – 86 (83%) надійшло від юридичних осіб, 18 або 17% – від фізичних осіб. Надходили запити переважною більшістю поштою – 67, електронною поштою – 8 та 29 - особисто від запитувача.

Запити стосувались актів перевірок, договорів про визнання електронних документів,  щодо сплати податків, податкового компромісу інформації про юридичних осіб, банківських рахунків, щодо облікових даних, податкової заборгованості, податкових декларацій, залишку коштів на рахунку в системі електронного адміністрування.

На всі запити надані вичерпні відповіді у законодавчо встановлені терміни.

Нагадуємо, запит на публічну інформацію може бути надано особисто, поштою на адресу: 04107, м. Київ, вул. Багговутівська, 26, електронною поштою на адресу: kyiv.shevсhenkivskyi.public@sts.gov.ua та за телефоном (044) 238-95-72

ДПІ У Шевченківському районі ГУ ДФСу м. Києві

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208204.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua