Фіскалами Шевченківського району столиці з початку року забезпечено майже 4,6 мільярди гривень надходжень до бюджетів усіх рівнів

16 июн, 15:23

Днями в ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві відбувся брифінг начальника ДПІ Андрія Пащенка для районних ЗМІ, який був присвячений наповненню бюджетів усіх рівнів.

«Упродовж січня – травня 2016 року до зведеного бюджету платниками податків Шевченківського району м. Києва мобілізовано 4 мільярда 575,6 мільйонів гривень. Це на 40 відсотків більше відповідного періоду минулого року. Не зважаючи на велику кількість святкових та вихідних днів, надходження травня склали майже 1 мільярд гривень», - повідомив Андрій Миколайович.

З початку 2016 року до державного бюджету ДПІ мобілізовано 3 мільярди 375 мільйонів гривень.

Зростання досягнуто, порівняно з аналогічним періодом минулого року, з податку на на додану вартість на 503 мільйони гривень або на 51 %. Надходження з податку на доходи фізичних осіб за цей період сягнули 1 мільярд 72 мільйони гривень, що на 229 мільйони гривень або на 27 відсотків більше, ніж за січень-травень 2015 року.

До місцевого бюджету за пять місяців поточного року платники податків Шевченківського району сплатили 1 мільярд 200 мільйонів гривень. Темп росту склав 141 відсоток або більше на 352 мільйони гривень у порівнянні з надходженнями січня – травня 2015 року.

Надходження до місцевого бюджету у порівнянні з минулорічнми показниками зросли за всіма основними податками. Так, головним джерелом наповнення місцевої казни залишається податок на доходи фізичних осіб. З початку року цього податку мобілізовано 684,3 млн. грн., що на 40% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Приємно констатувати той факт, що району належить найбільша питома вага – 18% - у наповненні місцевого бюджету Києва.

Від землевласників та землекористувачів надійшло 193,8 млн. грн. плати за землю, що в 2 рази більше фактичних надходжень січня – травня 2015 року. Спрощенці сплатили єдиного податку майже 173 мільйонів гривень, що в 1,6 разів більше минулорічних надходжень.

«Наповнення бюджету за січень-травень 2016 року дає змогу сподіватись, що в поточному році, попри суворі економічні реалії, платники податків Шевченківського району м. Києва забезпечать стабільне наповнення бюджетів усіх рівнів, а працівники фіскального відомства, як і раніше створять для цього усі необхідні комфортні умови»,– зауважив Андрій Миколайович наприкінці заходу

 

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києв


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208208.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua