Мешканцям Нікопольського регіону нагадали про необхідність сплати земельного податку

21 июн, 14:54

Актуальність зазначеної тематики зумовлена наближенням терміну сплати громадянами земельного податку та орендної плати за землю, що є складовими плати за землю.
Зокрема, перший заступник начальника Нікопольської ОДПІ Володимир Малиновський повідомив, що платникам до 1 липня 2016 року надсилається податкове повідомлення – рішення про сплату податку. Термін сплати податку – протягом 60 днів з дня вручення такого повідомлення.
Стосовно орендної плати, то її розмір встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу не може бути меншою 3 відсотків та не може перевищувати 12 відсотків грошової оцінки.
Крім того, Володимир Малиновський зауважив, що у разі виникнення будь-яких спірних питань, громадяни мають можливість звернутися до фіскальної служби з метою їх урегулювання.
Нікопольська ОДПІ звертає увагу громадян на необхідність своєчасного виконання обов’язку перед державою в частині сплати земельного податку або орендної плати. Адже плата за землю – один із суттєвих резервів наповнення місцевого бюджету. До речі, у минулому році від юридичних та фізичних осіб надходження від плати за землю до бюджетів Нікопольського регіону склали 19,5 відс. від загальної суми надходжень до місцевих бюджетів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208291.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua