Водокористувачі Нікопольської ОДПІ збагатили казну на 787,5 тис. грн.

21 июн, 14:55

Водокористувачі Нікопольської ОДПІ за січень місяці поточного року сплатили до зведеного бюджету 787,5 тис. грн. збору за спеціальне водокористування води.
Нагадаємо, що відповідно до п. 255.1 ст. 255 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-IV із змінами та доповненнями платниками рентної плати за спеціальне використання води є водокористувачі - суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи - підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.
Якщо водокористувачі, які повністю утримуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, використовують обсяги води для господарської діяльності, направленої на отримання доходу в грошовій, матеріальній або нематеріальній формах, рентна плата за спеціальне використання води обчислюється на загальних підставах з усього обсягу використаної води з урахуванням обсягу втрат води в їх системах постачання.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208293.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua