До кінця року в Україні нараховуватиметься майже 2,3 млн. суб'єктів малого підприємництва

02 ноя, 16:09

На кінець року в Україні нараховуватиметься 2,26 млн. суб'єктів малого підприємництва, або на 8,8% більше, ніж торік, повідомили кореспондентові Укрінформу в Державному комітеті з питань регуляторної політики та підприємництва.
 
Порівняно з 1991 роком загальна кількість суб'єктів малого підприємництва зросла майже у 7,8 рази. Найактивніше малі підприємства створювалися у фінансовій сфері - 13,6%, будівництві - 10,4%, галузі транспорту - 9,2%, охорони здоров'я та соціальної допомоги - 8,8%. Найменш активно зростала їх кількість у готельному та ресторанному бізнесі - 5,2%, освіті - 6%, промисловості - 6,9%.
 
Хоча кількість малих підприємств значно зросла, вони ще не повною мірою виконують відведену їм роль провідного сектора ринкової економіки. Так, середньомісячна заробітна плата одного найманого працівника на малому підприємстві торік становила 328,87 грн., а на великому і середньому - майже у 1,8 рази більше - 590 грн. Фінансовий результат від діяльності малих підприємств протягом останніх чотирьох років - збитковий, тоді як на великих і середніх підприємствах в цілому досягнуто прибуткове сальдо.

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/2083.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua