Відшкодування ПДВ

22 июн, 10:31

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що відшкодування ПДВ платникам відбувається у нормальному режимі. Заяви про повернення сум бюджетного відшкодування вносяться до відповідного реєстру протягом операційного дня їх отримання у хронологічному порядку. Ці реєстри розміщені на порталі ДФС. До того ж, на сайті Державного казначейства України розміщено перелік платників, яким відшкодовано ПДВ протягом звітного місяця.
Нагадаємо, що заява на бюджетне відшкодування ПДВ на рахунок платника та в рахунок погашення зобов’язань та боргу по платежах до Державного бюджету подається до 20 числа місяця, наступного за звітнім.
Заява на бюджетне відшкодування у разі відповідності критеріям, визначеним у п.200.19 Податкового кодексу України надходить до першого Реєстру, а у разі не відповідності цим критеріям – до другого Реєстру. Далі триває камеральна перевірка зазначених сум бюджетного відшкодування (до 30 календарних днів), а також, за наявності обставин, визначених п.200.11 Податкового кодексу, – документальна перевірка (до 25 робочих днів). Надалі ДФС протягом 5 робочих днів надає висновок Державному казначейству України, а Казначейство протягом 5 операційних днів перераховує кошти платнику.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208307.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua