Як правильно заповнити платіжку при перерахуванні коштів на рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ

01 июл, 10:50

ДПІ у Кіровському  районі  м. Дніпропетровська інформує щодо порядку заповнення реквізитів у платіжних дорученнях у разі перерахування коштів з власного поточного рахунку на рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ, який відкрито платнику в Казначействі. Отож,
у полі «Отримувач» необхідно вказати назву платника;
у полі «Код» - податковий номер платника податку, за яким ведеться облік у контролюючих органах;
у полі «Банк отримувача» необхідно вказати «Казначейство України (ел.адм.подат.)»;
у полі «Код банку» слід заповнити «899998»;
у полі «№ рахунка» необхідно вказати номер рахунку, який вказаний в електронному повідомленні від органу ДФС про реквізити електронного рахунку.
Поле «Призначення платежу» такого платіжного доручення заповнюється згідно з вимогами, викладеними у додатку 8 до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої Постановою Національного банку України від 21.01.2004р. № 22 ( із змінами).
Відповідно до п. 3.8 Постанови № 22 реквізит «Призначення платежу» платіжного доручення заповнюється платником так, щоб надавати повну інформацію про платіж та документи, на підставі яких здійснюється перерахування коштів отримувачу. Повноту інформації визначає платник з урахуванням вимог законодавства України.
У разі перерахування коштів з власного поточного рахунка на електронний рахунок у системі електронного адміністрування податку на додану вартість у полі № 4 друкується роз’яснювальна інформація про призначення платежу в довільній формі. Наприклад: «перераховано з власного поточного рахунка на електронний рахунок».
Нагадуємо, що на рахунки в системі електронного адміністрування, які відкрито у Державній казначейській службі України (МФО 899998), платником самостійно перераховуються кошти з власного поточного рахунку у сумі, необхідній для сплати до бюджету задекларованих у податковій декларації податкових зобов’язань по ПДВ, а з 1 липня 2015 року також у сумі, необхідній для досягнення розміру суми, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні (розрахунки коригування) в Єдиному реєстрі податкових накладних.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208618.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua