Платники єдиного податку 1-3 груп можуть продавати паливно-мастильні матеріали тільки в ємностях до 20 літрів

01 июл, 11:47

ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві  нагадує: не можуть бути платниками єдиного податку першої - третьої груп юридичні особи та фізичні особи - підприємці, які здійснюють виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов'язаної з роздрібним продажем пива та столових вин).
До підакцизних товарів належать, зокрема, нафтопродукти, скраплений газ, речовини, що використовуються як компоненти моторних палив, паливо моторне альтернативне; автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше, транспортні засоби для перевезення вантажів.
        Отже, платники єдиного податку першої - третьої груп мають право здійснювати продаж паливно-мастильних матеріалів тільки в ємностях до 20 літрів. До підакцизних товарів належать:
- спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво;
- тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;
- пальне;
-автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше, транспортні засоби для перевезення вантажів; - електрична енергія. Зазначена норма передбачена пп. 291.5.1 ст. 291 та п. 215.1 ст. 215 Податкового кодексу України.

ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208635.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua