Кредит ЄБРР на підтримку енергоефективності на заводах компанії «Астарта» в Україні

04 июл, 15:42

Виробництво відповідатиме стандартам ЄС і запровадить еталонні екологічні показники.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділяє додаткові ресурси для підвищення конкурентоспроможності та енергоефективності агропромислових корпорацій України.
Надаючи кредит першої черги в розмірі до 20 млн. дол. США двом цукровим заводам, що належать одному з найбільших агропромислових партнерів ЄБРР в Україні — корпорації «Астарта Груп», Банк забезпечує підтримку заходам підвищення енергоефективності та екологічних удосконалень, в результаті чого будуть знижені виробничі та енергетичні витрати, а також підвищиться їхня продуктивність і економічна ефективність.
«Астарта Груп» — провідний вертикально інтегрований сільськогосподарський холдинг, у складі якого діють 9 цукрових заводів по всій Україні і який виробляє чверть усього цукру в країні. «Астарта Груп» спрямує фінансування Банку на реалізацію першого етапу своєї довгострокової стратегії, метою якої є відповідність найкращим доступним технологіям ЄС (НДТ) у сфері харчової продукції, напоїв та молочної промисловості, в результаті чого корпорація стане еталоном в Україні, а її загальна конкурентоспроможність на внутрішньому і зовнішньому ринках зросте.
Реалізація інвестиційної програми наблизить цукрові заводи «Астарта Груп» до рівня міжнародних конкурентів. Головна увага приділятиметься заміні застарілого технологічного обладнання новими, кращими в своєму класі, машинами провідних європейських виробників. Крім того, це позитивно позначиться на ефективності використання енергії та води, підвищить якість цукру, а також пом'якшить негативний вплив на навколишнє середовище.
Необхідну технічну допомогу проектові надав Інвестиційний фонд сусідства ЄС.
Ця інвестиція є частиною поточної програми фінансування компанії з метою придбання енергоефективного обладнання для її основних цукрових заводів, обладнання для підвищення якості цукру, а також фінансування низки екологічних заходів і заходів з охорони праці.
Співпраця між корпорацією «Астарта» і ЄБРР протягом багатьох років приносить вражаючі результати, серед яких — значна економія споживання газу та вугілля, перший в Україні кредит у вигляді нереалізованих викидів вуглецю, а також будівництво нової молочної ферми та біогазової установки.
ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на кінець червня 2016 р. Банк узяв на себе зобов'язання по наданню сукупної суми майже в 12 млрд. євро для 364 проектів в країні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208711.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua