Статус ‪‎неприбуткової організації‬ може мати тільки юридична особа

05 июл, 10:23

Нікопольська ОДПІ нагадує, що платниками податку на прибуток є суб’єкти господарювання - юридичні особи, які провадять господарську діяльність як на території України, так і за її межами, крім неприбуткових організацій і суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.
Неприбутковим підприємством, установою та організацією є підприємство, установа та організація, що одночасно відповідає визначеним Податковим кодексом вимогам.
Філія - це відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій.
Філії не є юридичними особами. Вони наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення.
Отже статус неприбуткової організації надається тільки підприємствам, установам та організаціям, що мають статус юридичної особи.
Філія без статусу юридичної особи не може бути окремо (без головного підприємства) включена до Реєстру неприбуткових установ та організацій.
Зазначена норма визначена ст. 95 Цивільного кодексу України та ст. 133 Податкового кодексу України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208740.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua