Спеціалісти Держекоінспекції у Чернігівській області відібрали проби води для встановлення причин її забруднення

05 июл, 13:15

На р. Остер біля с. Гламазди Берлозівської сільської ради Козелецького району зафіксовані випадки масової загибелі риби. Спеціалістами Держекоінспекції у Чернігівській області були відібрані проби води для встановлення можливого забруднення її шкідливими хімічними або біологічними речовинами.

Як показали результати гідрохімічних аналізів річкової води, практично в усіх пробах зафіксовано значне зниження концентрації розчиненого у воді кисню. В деяких пробах спостерігається збільшення вмісту заліза загального та органічних речовин за ХСК. Концентрації інших гідрохімічних показників знаходились в межах встановлених норм.

Наразі вживаються заходи щодо інформування місцевих жителів, територією яких протікає р. Остер, про необхідність тимчасового обмеження використання води, купання та вилову риби у річці.

Як поінформували в Держекоінспекції Чернігівської області, така ж ситуація склалась і в Прилуцькому районі на р. Удай. За результатами гідрохімічних аналізів річкової води практично в усіх пробах зафіксовано значне зниження концентрації розчиненого у воді кисню.

За словами фахівців, однією з основних причин, яка призводить до масового мору риби у літній період  є висока температуру води, яка у середньому по регіоні становить 25-27 градусів і так зване "цвітіння" води, що призводить до зменшення концентрації кисню у водоймах.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208769.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua