Уряд схвалив проект Закону України про енергетичну ефективність будівель

07 июл, 08:48

6 липня на засіданні Уряду, що відбулося під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, схвалено проект Закону України "Про енергетичну ефективність будівель". Законопроект розроблено Держенергоефективності спільно з Мінрегіоном.

"Основна мета законопроекту – сприяти зменшенню споживання енергоресурсів у будівлях", – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та зауважив, що саме цим документом в країні будуть створені правові умови для ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів в житлових та громадських будівлях і залучення інвестицій у цю сферу.

Як раніше Агентство інформувало, законопроект визначає порядок та умови визначення енергоефективності  будівель, встановлення мінімальних вимог до неї, а також механізми залучення коштів на впровадження енергоефективних заходів та інструменти гарантування фінансування таких заходів.

Також, проект Закону передбачає запровадження сертифікації енергетичної ефективності будівель. В сертифікатах зазначатимуться дані про енергоспоживання будівлі та рекомендації щодо підвищення рівня енергоефективності в ній. Відповідно будуть створені і відкриті бази даних, а саме: сертифікатів та виконавців сертифікації енергетичної ефективності будівель, звітів про результати обстеження систем опалення, гарячого водопостачання та кондиціонування будівель.

Сергій Савчук вкотре підкреслив, що саме цим документом Україна імплементує у вітчизняне  законодавство вимоги Директиви 2010/31/ЄС "Про енергетичну ефективність будівель". "Сьогоднішнє рішення Уряду – це підтвердження того, що Україна виконує взяті на себе зобов’язання перед Енергетичним Співтовариством та робить усі необхідні кроки для підвищення рівня енергоефективності у будівлях за європейськими стандартами", – підкреслив Голова Агентства.

Виступаючи на засіданні Уряду, Янец Копач, директор Секретаріату Енергетичного Співтовариства, висловив захоплення рішенням Уряду України про схвалення цього законопроекту. Він також запевнив, що в подальшому Секретаріат Енергетичного Співтовариства підтримуватиме народних депутатів України при його розгляді. Янец Копач висловив сподівання, що законопроект буде прийнято цього року.

Загалом реалізація норм законопроекту дозволить зменшити споживання енергоресурсів у будинках і заощадити кошти на оплаті за спожиті енергетичні ресурси та комунальні послуги. Мешканці житлових будинків отримають ще й покращені умови проживання, а вартість таких будинків підвищиться.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208844.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua