На Донеччині власники нерухомості сплатили 15,2 млн. грн. податку

07 июл, 12:58

Саме стільки сплачено податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з початку 2016 року.
Для фізичних осіб та юридичних осіб, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, механізм сплати  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відрізняється.
Платники - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до територіальних органів ГУ ДФС у Донецькій області за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
На сьогодні на Донеччині  зареєстровано 1912 юридичних осіб, що є власниками більше 9 тис. об’єктів нерухомості. Відповідно до наданих  ними податкових декларацій  річна сума податку складає  38,9 млн. грн., що на 16,2 млн. грн. більше у порівнянні з показниками 2015 року.
Фізичні особи в 2016 році сплачують податок на нерухоме майно за 2015 рік з об’єктів житлової та нежитлової нерухомості. На 1 липня 2016 року сформовано, надіслано та вручено їм податкові повідомлення – рішення щодо суми сплати податку на нерухомість.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208881.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua