Громадяни, які отримали податкове повідомлення-рішення з податку на нерухоме майно повинні сплатити податок протягом 60 днів із дня його вручення

08 июл, 12:32

З 1 липня 2016 року розпочався період сплати громадянами податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує, що платники податку на нерухоме майно – фізичні особи у 2016 році сплачують податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2015 рік, за ставками та з використанням пільг, які застосовувались при розрахунку податку минулого року.
Податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку, та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком) (п.п. 266.7.2 п. 266.7 ст. 266 ПКУ).
Відповідно до пп.266.10.1. п.266.10 ст.266 Податкового кодексу України податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
  Таким чином, власники житлової та/або нежитлової нерухомості, які отримали від податкової інспекції податкове повідомлення – рішення, повинні сплатити податок протягом 60 днів із дня його вручення. Сума та реквізити зазначені у такому повідомленні..

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/208908.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua