Чи має право фізична особа-підприємець - платник єдиного податку здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, як на території України, так і за її межами?

14 июл, 08:38

Фізичні особи, які мають постійне місце проживання на території України, мають право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, якщо вони зареєстровані як підприємці.
Фізична особа - підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає всім вимогам для реєстрації та застосування єдиного податку.
Податковим кодексом України визначені види діяльності, здійснюючи які фізичні особи - підприємці не можуть бути платниками єдиного податку, серед яких зовнішньоекономічна діяльність не визначена як заборонена.
Отже, фізична особа-підприємець - платник єдиного податку може здійснювати зовнішньоекономічну діяльність як на території України, так і за її межами, за умови, що ним не здійснюються види діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.
Зазначена норма визначена п. 291.3, п. 291.5 ст. 291 Податкового кодексу України та ст. 5 Закону України від 16.04.1991 № 959-XII «Про зовнішньоекономічну діяльність».
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209047.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua