На Донеччині в рамках операції «Акциз-2016» вилучено лікеро-горілчаних та тютюнових виробів на суму більше 159 тис. гривень

16 июл, 20:47

На виконання розпорядження Голови обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Жебрівського П.І. та в рамках проведення операції «Акциз-2016» протягом 13-14 липня 2016 року працівниками оперативного управління та інших підрозділів ГУ ДФС у Донецькій області спільно з співробітниками спецпідрозділу «Фантом» проведено заходи щодо виявлення фактів безліцензійної торгівлі лікеро-горілчаними та тютюновими виробами у м. Торецьк та с.м.т. Новгородське Донецької області.
Проведено перевірку 3 торгових ринків та 23 магазинів роздрібної торгівлі, з яких встановлено порушення в 9-х магазинах роздрібної торгівлі (здійснення торгівлі лікеро-горілчаних та тютюнових виробів без відповідних ліцензій та марок акцизного збору) та в 4-х торгових точках на ринках (торгівля тютюнових виробів без відповідних ліцензій та марок акцизного збору).
За результатами проведених заходів вилучено лікеро-горілчаних виробів в кількості 2012 пляшок та тютюнових виробів без марок акцизного збору виробництва Республіки Молдова та тютюнової компанії «Хамадей» (м. Донецьк) у кількості 5977 пачок всього на загальну суму 159,2 тис. гривень.
Складено 10 протоколів про вчинення адміністративного правопорушення, в т.ч.:
- 9 за ч. 1 ст. 164 КУпАП, з яких 2 – за торгівлю тютюновими виробами без марок акцизного збору, 7 - за торгівлю лікеро-горілчаними виробами без відповідних ліцензій;
- 1 за ч. 1 ст. 177 КУпАП (виготовлення, придбання, зберігання або реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв).
За результатами проведених заходів працівниками ГУ ДФС у Донецькій області складено 4 акти перевірок за порушеннями:
підроблені марки акцизного збору;
мінімальна ціна на лікеро-горілчані вироби;
максимальна ціна на тютюнові вироби;
реалізація лікеро-горілчаних виробів без марок акцизного збору;
реалізація лікеро-горілчаних виробів на розлив;
порушення касової дисципліни.
Загальна сума штрафних санкцій по зазначених актах перевірок складає близько 160 тис. гривень.

ГУ ДФС в Донецькій області


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209122.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua