За тиждень НКЦПФР замінила свідоцтва 18 акціонерних товариств у зв‘язку зі зміною ПАТ на ПрАТ

16 июл, 20:58

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) продовжує інформувати про зміни типу акціонерними товариствами та заміну свідоцтв про реєстрацію випуску акцій.

У період з 11 по 15 липня 2016 року – 18 акціонерних товариства  пройшли процедуру заміни Свідоцтва про реєстрацію випусків акцій у зв‘язку зі зміною найменування в частині зміни типу акціонерного товариства з публічного на приватне. Всього з 1 травня по 15 липня 2016 року – 148 акціонерних товариств змінили тип з ПАТ на ПрАТ.

Перелік акціонерних товариств, які у вказаний період отримали нове свідоцтво про реєстрацію випуску акцій, а також перелік товариств, які надали документи на заміну свідоцтва, додається.

Нагадаємо, що з 1 травня 2016 року після набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів» у публічних акціонерних товариств (ПАТ) з‘явилась можливість за бажанням змінити тип на приватне акціонерне товариство (ПрАТ).

До уваги фондових бірж! Згідно вимог чинного законодавства, в обігу на фондових біржах можуть перебувати лише акції ПАТ. Акціонерні товариства, які змінили тип з ПАТ на ПрАТ, повинні бути виключені з біржових списків фондових бірж.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209126.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua