В Закарпатті реалізуються проекти для покращення життя людей

18 июл, 19:27

Європейський Союз та ООН впроваджують кілька спільних проектів, спрямованих на покращення життя громадян. Це дозволить підтримати розвиток сільської території, оскільки почнеться відродження місцевих громад, що дозволить значно покращити їхній життєвий рівень.

Едуард Маляр, директор житлово-комунального департаменту Закарпаття, повідомив, що на цій території проект був розпочатий ще в березні 2008-го року. Але дійшов до другої своєї фази лише в липні 2011-го. Коли ви бажаєте дізнатись більше подробиць, то тут, на Мукачово.today є деталі цієї, та інших найсвіжіших новин Закарпаття.

За період з 2008-го до 2011-го року по області було реалізовано значну частину мікропроектів (всього 116), в рамках яких відновили дитячі садочки та школи (всього 62) та 24 медпункти. Також було успішно відновлено 5 об’єктів зав’язаних на водо забезпечення й 23 об’єкти по енергозбереженню для вуличного освітлення. Цього вдалось досягти за допомогою спільної роботи селян, а також представників влади (обласної, районної та місцевої). Також велику допомогу надали приватні спонсори.

Любов Павлович, спеціаліст з розвитку, доповіла, що загальна вартість цих мікропроектів склала більш як 20 мільйонів гривень. З цієї суми близько мільйону приходиться на внесок самих громад, ще 10 мільйонів надали органи місцевої влади, а залишок (9 мільйонів гривень) видав проект місцевого розвитку (від ЄС та ООН).

Зараз в Закарпатті реалізується третя фаза проекту. В її рамках пріоритетними завданнями буде реалізація енергоефективних та енергозберігаючих заходів в шкільних та дошкільних установах (в 19 місцях) й дев’яти закладах по охороні здоров’я. Це буде проводитись в 8 районах.

Три села будуть забезпечені питною водою, а в одному місці вирішать екологічну проблему. Варто зазначити, що вже 4 громади з Хуста та Ужгорода, а також 35 ОСББ за допомогою вказаного проекту змогли вирішити власні проблеми пов’язані зі збереженням електроенергії, й покращили умови та безпеки життя.

Ще планується провести біля 75 мікропроектів, на які планується витратити 40 мільйонів гривень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209180.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua