Вимоги щодо обов’язкової реєстрації осіб як платників податку на додану вартість

21 июл, 08:37

ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує платникам, що відповідно до ст. 181 Податкового кодексу України, якщо особа постачає товари або послуги на митній території України, які підлягають оподаткуванню ПДВ та загальний обсяг яких протягом останніх 12 календарних місяців перевищує 1 млн. гривень, то така особа зобов'язана подати до органу ДФС за своїм місцезнаходженням Заяву за ф. № 1-ПДВ та зареєструватись як платник ПДВ в обов'язковому порядку.
До загального обсягу операцій для цілей реєстрації особи як платника ПДВ належать операції, що підлягають оподаткуванню за ставками 20%, 7%, 0% та звільнені (умовно звільнені) від оподаткування ПДВ. При цьому при обрахунку загального обсягу операцій з постачання товарів/послуг не включається обсяг операцій, що не є об'єктом оподаткування ПДВ.
При цьому  будь-яка особа, яка підлягає обов'язковій реєстрації як платник ПДВ та не подала до контролюючого органу заяву, несе відповідальність за ненарахування або несплату ПДВ на рівні зареєстрованого платника ПДВ без права нарахування податкового кредиту та отримання бюджетного відшкодування податку.

ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209294.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua