На Донеччині в рамках операції «Акциз-2016» вилучено паливно-мастильних матеріалів на сумму більше 3,5 млн. гривень

25 июл, 11:56

Головним управлінням ДФС у Донецькій області продовжується проведення комплексу широкомасштабних організаційно-практичних заходів «Акциз-2016» щодо протидії незаконному виготовленню та обігу підакцизних товарів, збільшенню надходжень акцизного податку.  Дії співробітників, в рамках операції «Акциз-2016», направлені на постійний моніторинг ринку товарів даної групи та запобігання розповсюдження фальсифікату.
Податковою міліцією Головного управління ДФС у Донецькій області спільно з співробітниками Прокуратури Донецької області та співробітниками об’єднаного штабу ЦУ СБ України в районі проведення АТО викрито приватне підприємство Донецької області, яке ухилялось від сплати акцизного податку.
В ході проведення слідчих дій в рамках розслідування злочину, пов’язаного з ухиленням від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України) та незаконним виготовленням підакцизних товарів шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів (ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України), встановлено, що під час виготовлення та подальшої реалізації паливно-мастильних матеріалів, посадові особи приватного підприємства організували виготовлення контрафактного бензину різних марок шляхом штучного збільшення октанового числа низькоякісного бензину з використанням хімічних присадок.
Виготовлений таким чином сфальсифікований бензин у подальшому реалізовувався через власну мережу АЗС під виглядом товарного бензину більш високої якості.
Так, в рамках кримінального провадження проведено ряд обшуків та вилучено понад 170 тон паливно-мастильних матеріалів сумнівного походження на загальну суму понад 3,5 млн. гривень. Зразки вилученого пального спрямовано на експертизу.
Слідство триває.

ГУ ДФС в Донецькій області


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209415.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua