Стабільне наповнення бюджету від платників ПДВ Нікопольського регіону

25 июл, 13:58

Як повідомила начальник управління податків і зборів з юридичних осіб Нікопольської ОДПІ Наталія Продан за січень – червень 2016 року від платників Нікопольського регіону в державний бюджет надійшло 69,2 млн. грн або 34,2 відс. від загальної суми надходжень до державного бюджету податку на додану вартість. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 37,5 млн грн, темп росту 218,3 відсотків.
Нагадуємо Вам, з 1 липня 2016 року (дня оприлюднення в «Офіційному віснику України») набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 25.05.2016р. № 503, яким внесено зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, яке регулюється наказом Мінфіну від 14.11.2014р. № 1130.
Нововведеннями встановлено, що Додаток до реєстраційної заяви платника ПДВ, в якому зазначаються причини реєстрації або критерії, за якими платник відповідає вимогам розділу V Податкового кодексу до контролюючого органу не подається. Також скасовано обов’язок платника щодо подання до заяви про анулювання реєстрації платника ПДВ Додатку, в якому платник вказує причини анулювання реєстрації платника ПДВ.
Нагадуємо, що законодавчі підстави як для реєстрації платника ПДВ, так і для її анулювання, як і раніше, зазначаються безпосередньо у самих заявах у відповідних розділах.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209450.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua