Переваги використання альтернативних джерел енергії для підігріву басейнів

26 июл, 19:34

Протягом всієї історії люди мріяли жити біля водойм, якщо подивитись на географію розміщення нинішніх мегаполісів, то більшість з них знаходяться на берегах великих річок, морів та океанів. Але нанесення планети збільшується. Бажання ж поплавати ніхто не забирав, на всіх природних водойм не вистачить, тому люди почали створювати штучні, та і ці можливості обмежені.

В приватному секторі стало популярно встановлювати власні басейни, благо промисловість забезпечує найрізноманітніші варіанти від бюджетних до найдорожчих. Коли в тебе на подвір’ї є власна водойма, виникає бажання максимально корисно використати її, якщо вже не цілий рік, то максимальну кількість днів. Для цього потрібно ефективне опалення і бажано економічно обґрунтоване, оскільки басейни є дуже енергоємними, все ж таки яка кількість води та які тепловтрати. Саме в цьому нам допомагають альтернативні джерела енергії. Тільки подумайте скільки газу, мазуту чи твердого палива потрібно спалювати майже цілий рік для того щоб підігріти воду в басейні.

Це ж колосальні витрати. Так кошти на встановлення традиційних систем значно менші ніж на встановлення традиційних, але за рахунок великої енергоємності басейнів вони швидше проходять період окупності й далі працюють в «плюс», причому обслуговування таких систем, якщо не дешевше, то на одному рівні з традиційними. Наприклад розглянемо сонячний колектор як систему. Якщо ви встановили дану систему для нагріву гарячої води, і у вас залишився надлишок, ви завжди можете скинути цю теплу воду в басейн причому так лише збільшиться ефективність системи, оскільки ви нічого не будете затрачувати на підігрів нової «порції».

Традиційні ж системи будуть економічно не вигідні оскільки мінімальний підігрів басейну це газ який йде через лічильник і відраховує ваші кошти, які ви віддасте. Навіть коли сонячні колектори встановлені лише на басейни ваші капіталовкладення на підігрів води в басейні обмежені витратами власне на саму систему та на її сервіс. Крім того система є повністю автономною і потребує лише невеликої кількості електроенергії на живлення насосів, на відмінну від газового обладнання, для якого має бути підведений газ. Для котлів на рідкому паливі потрібна ємкість для їх зберігання, твердопаливні ж системи потребують великих площ для зберігання палива, та й самі є дуже громіздкі. Отже на прикладі лише однієї з великої кількості альтернативних систем ми довели повну економічну необґрунтованість використання традиційних джерел для обігріву басейнів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209513.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua