Конвертаційний центр з обігом 300 мільйонів гривень ліквідовано столичною фіскальною службою

27 июл, 08:40

Співробітниками слідчо-оперативних підрозділів Головного управління ДФС у м.Києві ліквідовано «конвертаційний центр», який надавав підприємствам реального сектору економіки з м.Києва та Київської області протиправні «послуги» з формування незаконного податкового кредиту та переведенні безготівкових коштів у готівку.
 В рамках розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах були встановлені учасники «конвертаційного центру», які для прикриття незаконної діяльності створили і зареєстрували ряд фіктивних підприємств. Компанії–замовники перераховували на їх рахунки безготівкові кошти нібито як оплату за товари та послуги, після чого кошти перераховувались на рахунки фізичних осіб, з яких знімалися за чеками або конвертувалися через карткові рахунки. Незаконно проконвертовані кошти, за винятком 6-12% винагороди, разом з підробленими документами, передавались підприємствам реального сектору економіки.
 У своїй протиправній діяльності зловмисники використовували рахунки, відкриті у семи банківських установах, орієнтовний обіг проконвертованих коштів склав понад 300 мільйонів гривень, втрати бюджету становлять понад 50 мільйонів гривень.
 У разі здійснення оподатковуваних ПДВ операцій, податковий кредит по ПДВ відображався за рахунок нібито придбаних товарів у підприємств-імпортерів і внутрішніх виробників, при цьому схеми придбання податкового кредиту були ситуативними і не мали системного характеру.
 У результаті проведених шести обшуків у Києві, Бучі та Дніпрі було виявлено та вилучено чорнові записи, комп’ютерну техніку, 71,8 тисячі гривень та майже тисяча доларів США готівкою, 24 печатки підприємств, 8 факсиміле а також документи, що підтверджують протиправну діяльність.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209520.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua