Ведення обліку і складення звітності платниками єдиного податку

01 авг, 12:32

             ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадують платникам, що  платники єдиного податку першої - третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість ведуть облік доходів, в Книзі обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів, відповідно до ст. 296 Податкового кодексу України(ПКУ). 
              Книга обліку доходів для платників єдиного податку першої, другої та третьої груп, які не є платниками податку на додану вартість, затверджена  наказом Мінфіну України від 19.06.15 р. № 579( далі – наказ № 579)
          У разі, коли платники єдиного податку третьої групи ( фізичні особи – підприємці), є платниками податку на додану вартість, то ведеться облік доходів та витрат у Книзі обліку доходів та витрат, що також, затверджена наказом  № 579.
          Платники єдиного податку третьої групи (юридичні особи), використовують дані спрощеного бухгалтерського обліку щодо доходів та витрат з  метою обрахунку об’єкта оподаткування, з урахуванням положень пп. 44.2,44.3 ст. 44 ПКУ.
         Податкова декларація платника єдиного податку подається у такі терміни:
         - платники єдиного податку першої та другої груп податкову декларацію у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду.
         - платники єдиного податку третьої групи подають податкову декларацію у строк, встановлений для квартального податкового (звітного) періоду.
           Податкова декларація складається наростаючим підсумком з урахуванням норм п. 296.5 та п. 296.6 ст. 296 ПКУ та подається до контролюючого органу за місцем податкової адреси.

ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209671.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua