Сплатіть вчасно податок на нерухоме майно

01 авг, 13:53

З 1 липня платники податків - фізичні особи Кіровського району на підставі отриманих податкових повідомлень-рішень зобов’язані сплатити податок на нерухоме майно. Про це повідомила під час брифінгу  заступник начальника ДПІ Євгенія Самсоненко.
 Євгенія Сергіївна повідомила представникам мас – медіа про те, що цього року громадяни сплачуватимуть податок за нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, яке було у їх власності у минулому році.
Ставки податку на нерухомість для мешканців міста на 2015 рік було встановлено рішенням Дніпропетровської міської ради .
База оподаткування об'єктів житлової нерухомості для мешканців району зменшується на пільгові метри, тобто не підляє оподаткуванню :
   -  для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 м.кв;
   -  для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 м.кв;
   - для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – на 180 м.кв.
«Громадянам, які володіють житловими будинками площею понад 120 кв.м., квартирами площею понад 60 кв.м., різними типами об’єктів житлової нерухомості (в тому числі їх частками) площею понад 180 кв.м. у разі неотримання податкових повідомлень - рішень на сплату податку, або ж у разі незгоди з розрахунком податку чи виявлення розбіжностей щодо зазначеної у ньому інформації про об’єкт нерухомості, слід звернутися з оригіналами документів про право власності на нерухоме майно до фіскальних органів за місцем реєстрації платника», - зауважила  заступник начальника.
Розрахунок податку здійснено на підставі відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Податкові повідомлення-рішення надіслано до 1 липня. Фізичні особи сплачують податок протягом 60 днів з моменту отримання повідомлення - рішення. Останній день сплати податку припадає на 29 серпня 2016 року.
Також, посадовець зазначила, що нормами Податкового кодексу передбачено, що за  порушення термінів сплати податків платники притягуються до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:
при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, – у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;
при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, – у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209695.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua