В Солом’янській ДПІ під час прес-конференції обговорювали надходження земельного податку та орендної плати

03 авг, 08:36

«Стабільне та ритмічне наповнення бюджетів усіх рівнів, зокрема – місцевого бюджету, є пріоритетом роботи фіскальної служби. Плата за землю, яка надходить до місцевої казни, відіграє важливу роль у фінансуванні бюджетної сфери, соціальних програм територіальної громади краю тощо» -відзначила в.о заступника  начальника ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві Юлія Олексіївна Олійник під час прес-конференції  для представників районних ЗМІ.
Зокрема, за сім місяців цього року 194,6 млн. грн. земельного податку сплатили платники, при цьому юридичні особи перерахували 190,9 млн.грн., фізичні осби- 3,7 млн.гн. У порівняні з  аналогічним періодом минулого року сплата земельного податку збільшилась на 91,4млн гривень.
Нагадуємо, що плата за землю є складовою податку на майно та надходить до місцевих бюджетів. Нарахування фізичним особам сум земельного податку здійснюється податковими інспекціями, які видають платникові податкове повідомлення-рішення.
Громадяни мають сплатити податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення .
Плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок, який сплачують власники землі та землекористувачі, та орендну плату – орендарі земельних ділянок фізичні і юридичні особи.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209769.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua