Надходження до бюджету країни від платників Донеччини на 30% більше, ніж торік

04 авг, 08:46

З початку 2016 року від платників Донеччини до зведеного бюджету країни надійшло понад 6,5 млрд. грн., що на 1,5 млрд. грн. або на 30% перевищує минулорічні показники. Тільки у липні податків і зборів до бюджету країни було перераховано більш, ніж 880 млн. гривень.
 Основну частку, майже 66% від загального збору зведеного бюджету, займають надходження до місцевих бюджетів Донеччини. Зокрема, кошти, які будуть спрямовані на вирішення проблем та розвиток регіону, склали майже 4,3 млрд. гривень. У порівнянні з аналогічним періодом 2015 року надходження збільшились на 43%, або на 1,3 млрд. гривень. Суттєве збільшення надходжень до місцевої казни зумовлене позитивною динамікою сплати податку на доходи фізичних осіб, плати за землю та інших податків.
Загалом до Державного бюджету України з початку року бізнес Донеччини спрямував понад 2,2 млрд. грн., що на 10%  або на 200 млн. грн.  більше ніж торік. Протягом семи місяців 2016 року основними бюджетоформуючими податками та зборами традиційно залишаються:
податок на доходи фізичних осіб – 969 млн. грн.;
податок на додану вартість – майже 760 млн. грн.;
військовий збір – 271 млн. грн.;
податок на прибуток підприємств – 155 млн. гривень.
Значне підвищення рівня надходжень до бюджетів всіх рівнів відбувається завдяки функціонуванню системи електронного адміністрування ПДВ, постійному вдосконаленню електронних сервісів ДФС, що сприяють спрощенню ведення бізнесу, а також завдяки сумлінному відношенню платників регіону до сплати податків.
ГУ ДФС у Донецькій області


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209846.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua