Платники зобов’язані відповідати на запити фіскальної служби

08 авг, 12:03

Нормами Податкового кодексу України визначено порядок отримання податкової інформації. Зокрема, перелік підстав для направлення суб'єкту господарювання запиту про подання інформації, а також вимоги до його оформлення регламентовано ст. 73 Податкового кодексу та постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1245 "Про затвердження Порядку періодичного подання інформації органам державної податкової служби та отримання інформації зазначеними органами за письмовим запитом"- інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.
Так, відповідно до п. 73.3 ст. 73 Кодексу контролюючі органи мають право звернутися до платників податків та інших суб'єктів інформаційних відносин із письмовим запитом про подання інформації (вичерпний перелік та підстави надання якої встановлено законом), необхідної для виконання покладених на контролюючі органи функцій, завдань, та її документального підтвердження.
Такий запит підписується керівником (заступником керівника) контролюючого органу і повинен містити:  підстави для надіслання запиту відповідно до цього пункту, із зазначенням інформації, яка це підтверджує;
 перелік інформації, яка запитується, та перелік документів, які пропонується надати;  печатку контролюючого органу.
Письмовий запит про подання інформації надсилається платнику податків або іншим суб'єктам інформаційних відносин за наявності хоча б однієї з таких підстав. Серед яких:
Перша - за результатами аналізу податкової інформації, отриманої в установленому законом порядку, виявлено факти, які свідчать про порушення платником податків податкового, валютного законодавства, законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.
Друга -  для визначення рівня звичайних цін на товари (роботи, послуги) під час проведення перевірок та в інших випадках, передбачених статтею 39 цього Кодексу.
 Третя - виявлено недостовірність даних, що містяться у податкових деклараціях, поданих платником податків.
Четверта -  щодо платника податків подано скаргу про ненадання таким платником податків: податкової накладної покупцю або про допущення продавцем товарів/послуг помилок при зазначенні обов’язкових реквізитів податкової накладної, передбачених пунктом 201.1 статті 201 цього Кодексу, та/або порушення продавцем/покупцем граничних термінів реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкової накладної та/або розрахунку коригування;акцизної накладної покупцю або про порушення порядку заповнення та/або порядку реєстрації акцизної накладної.
П’ята- у разі проведення зустрічної звірки та в інших випадках, визначених ПКУ.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209945.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua