В ДПІ розглянули зміни в податковому законодавстві

08 авг, 12:05

Спілкування  платників податків з фахівцями Державної фіскальної служби  у форматі засідання „круглого столу” завжди викликає зацікавленість серед представників бізнесу. Днями в ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська відбулося чергове таке засідання за участю заступника начальника інспекції Самсоненко Євгенії.
Під час зустрічі були висвітлені найбільш актуальні питання, що виникають у платників у зв’язку з набранням чинності з 01.01.2016 року Закону України від 24.12.2015 №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».
Так, розглядались новації законодавства в сфері податку на додану вартість, податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, зміни в адмініструванні єдиного соціального внеску, які мають стимулювати роботодавців до виведення заробітної плати з тіні.
Як відзначила Євгенія Сергіївна, тільки завдяки легалізації зайнятості населення та детінізації заробітної плати можливе додаткове збільшення податкових надходжень, зокрема податку на доходи фізичних осіб, що є основним джерелом надходжень місцевого бюджету та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Тож звертаючись до присутніх, посадовець підкреслила, що неоформлення належним чином трудових відносин з найманими працівниками та виплата зарплат в «конвертах» є порушенням законодавства про працю і закликала працювати у правовому полі.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/209948.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua