У столичному комунальному підприємстві виявили збитки

09 авг, 14:04

Фахівці Держфінінспекції в м. Києві під час планової ревізії Комунального підприємства «Фармація» за період з 01.01.2013 по 01.06.2016 виявили фінансові порушення, що призвели до втрат, на суму майже 176 тис. грн.
Зокрема, посадові особи КП «Фармація» використовували службові автомобілі у вихідні та святкові дні без дозвільних документів та обліковування робочого часу водіїв. Через це було зайво списано пального майже на 90 тис. грн.
Також сумісникам, які перебували на робочому місці за основним місцем працевлаштування і на лікарняних, безпідставно виплачували заробітну плату і зайво відраховували кошти до фондів соціального страхування. Це призвело до збитків підприємства на понад 73 тис. грн.
Крім того, на підприємстві допускали порушення при списанні кредиторської заборгованості та розрахунку заробітної плати працівникам, які перебували у відрядженнях; незаконно покривали витрати на відрядження сторонніх осіб.
Серед іншого, було встановлено, що комунальне підприємство зайво сплатило майже 155 тис. грн за аудиторські та рекламні послуги, не передбачені річними фінансовими планами, а також занизило в бухгалтерському обліку та фінансовій звітності розрахунки з Київською міською державною адміністрацією від проведених операцій з акціями суб’єкта господарювання, придбаних для територіальної громади міста Києва.
Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції в м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/210027.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua